Документи разкриват истината за Четвърта световна война – „войната срещу тероризма“

Анализи и коментари

Целта на продължителната война, която се нарича „война срещу тероризма“, е обяснена в доклад от 230 страници, изготвен от фондация „Ранд Корпорейшън“ за американската армия през 2008 г. под заглавие „Бъдещето на продължителната война“.

Печат

В началото на доклада се обяснява, че се изследва периодът между 2008-2020 г., за да се определят важните посоки, участници и очаквани резултати от тази война. В доклада пише следното: „Днес Съединените щати използват войната срещу тези свои врагове, които искат да създадат единен ислямски свят, за да се противопоставят на западното господство, а някои просто я наричат продължение на войната срещу тероризма.” Целта е противопоставяне на единството на ислямския свят, който ако се обедини, ще се освободи от западното господство. Тази война е наричана още „войната на поколенията“ и „Четвъртата световна война“.

В доклада се посочва още: „За да се разбере продължителната война, важно е да се идентифицират кои са враговете, тъй като повечето от тях притежават ислямска идеологическа основа. Изследването разглежда групите, които предимно работят в мюсюлмански страни, като ги разделя според техните идеи и цели. Целта на изследването е да се разбере кои са икономическите, социалните и политическите фактори, които движат всички тези елементи. По този начин по-лесно се определят кои са по-опасни, за да може да се намерят решения и начини за справяне с тях.“ 

Проучването идентифицира седем стратегии, които Съединените щати могат да следват в тази война: 

Първи вариант: „Разделяй и владей“ 

„Акцентиране върху използването на интелектуалната разлики между различните салафитските джихадистки групи, за да станат враждебни една към друга и да се насочи цялата им енергия към вътрешна борба. Този вариант основно разчита на тайни операции, информационни дейности, нетрадиционни войни и подкрепа на местните служби за сигурност. Вариантът „Разделяй и владей“ е предпочитаният от Съединените щати, защото намалява заплахите срещу тях и техните съюзници. По този начин те по-лесно могат да подстрекават местните джихадисти срещу глобалните джихадисти, като насаждат мъст и омраза между тях. Този вариант е подходящ избор, защото е по-икономичен, както и американците могат да спечелят време, за да бъдат в състояние да водят дълга война със сигурна победа. Лидерите на САЩ също могат да използват разликата между сунити и шиити, за да може този конфликт да продължи по-дълго.”

Има други шест стратегии, но ние тук се фокусираме върху само една, защото по нея се работи с пълна сила в момента. Върховенството на „Разделяй и владей“ е било успешно и до сега.

Фанатици, салафити и крайни ислямисти бяха привлечени от всички краища на света, след като бяха улеснени в издаването на визи и подпомогнати финансово при пътуването и предвижването си. Те бяха обучени и въоръжавани и вкарани в битки, за да убиват и да бъдат убити. По този начин Запада се освобождава от тях и техните проблеми, както е споменато в доклада. От друга страна, тази политика е печеливша, тъй като поръчките на оръжие и военна техника дават работа на западните оръжейни фабрики и заводи и всички сметки и фактури се плащат от петролните арабски държави, а убиецът и убитият също са араби и мюсюлмани.Това ще ни върне в каменната ера след унищожаването на инфраструктурата заедно с човешките жертви, което се случва в момента пред очите на целия свят.

С идването си в Ирак американците докараха народни „милиции“, разделени на шиити, сунити и кюрди, след като разпуснаха иракската армия и създадоха конституция на сектантски принцип. Следователно държавата беше разделена на три по-малки държави, като външните контакти се осъществяват директно с всяка държава по отделно.

Целта на войната в Йемен е хутите с помощта на Али Салех да окупират северен Йемен. Ако Мансур Хади избяга в Аден, държавата лесно ще бъде разделена на две – северна и южна част. Другата цел на тази война е да въвлече Саудитска Арабия и други държави от Персийския залив в арабски Виетнам до последния долар в тяхната хазна.

Що се отнася до Сирия, планът е измислен още преди години, когато Сирия беше под френска окупация. Французите планираха да разделят Сирия на четири държави: християнска – в Ливан, алевитска – на Средиземноморския бряг, сунитска – на север и още една – на юг.Този план все още е в процес на действие.

Судан е разделен на две – северен и южен, и конфликтът между тях е за разпределение на петрола, който се намира в северната част. В Либия войната вече е между множество племена и милиции. В момента Египет е в началото на една дълга гражданска война.

Императорите нямат приятели или приятелски отношения. САЩ вербуваха хиляди доброволци да воюват с тях срещу СССР в Афганистан, но къде са тези съюзници, след като американците постигнаха своята цел? Част от тях са убити по време на войната, а друга част са в Гуантанамо. Както Мануел Нориега е започнал като информатор, а след това – агент за ЦРУ, което го направи президент на Република Панама. Днес той е затворник под номер 41 586 в един федерален затвор на Маями в щата Флорида. А примерите за това,че няма приятели, а само интереси, са много. 

Източник: http://www.raialyoum.com